Toleranta Zero

Mesaj către senatorii maghiarofoni: Lăsaţi-o jos că măcăne!

Rezumat: UDMR-ul s-a înţeles cu partidele să modifice legea regiunilor de dezvoltare, astfel încât să se creeze din nou Regiunea Autonomă Maghiară. Pentru că le era teamă de oprobiul public, partidele au înscenat procedura de aprobare tacită a legii prin Senat. Am trimis trei petiţii Preşedintelui Senatului prin care îi cer să spună adevărul, să facă publică lista cu senatorii trădători şi să repete şedinţa. 

Tactica găinii în călduri aplicată în Senat

 

Senatorii ne cred pe toţi proşti: se înţeleg pe la spate cu UDMR-ul, iar în şedinţa oficială joacă teatrul patriotismului.

 

Pe scurt: UDMR-ul a prins curaj ÅŸi încearcă să treacă o lege prin care să facă încă un pas pentru reconstituirea regiunii autonome maghiare, adică să grupeze judeÅ£ele Harghita, Covasna ÅŸi MureÅŸ într-o aÅŸa zisă regiune de dezvoltare. Partidele se tem că, dacă îi lasă, li se suie poporul în cap, aÅŸa că adoptă tactica găinii fugărite care vrea să fie călărită, dar să nu fie numită curvă: se “împiedică de cvorum”!

Senatorii ratează şansa să dea peste bot udemereului.

Dacă senatorii noÅŸtri ar fi fost normali, din prima zi în care UDMR-ul a avut obrăznicia să vină cu această propunere, ar fi trebuit să nu ÅŸtie cum să o pună mai repede pe ordinea de zi. Aveau astfel ocazia să facă coadă la microfon ca să îi plesnească peste faţă pe “colegii” maghiari cu acuza că, sub pretextul europenismului, urmăresc enclavizarea zonei pe criterii etnice ÅŸi epurarea românilor.

Ce au făcut senatorii noştri în schimb? Au inventat tot felul de pretexte pentru a lăsa zilele să curgă, ştiind că dacă trec mai mult de 60 de zile şi îşi ţin cu toţii pliscul, propunerea UDMR-ului se aprobă automat, fără ca vreunul să fie vinovat!

Dar pentru că prea mirosea a pute, au pus totuÅŸi proiectul de lege pe ordinea de zi a Senatului, dar în ultima zi, a 60-a. Cu atât mai mult, fiind ceasul al 12-lea, în mod normal acesta ar fi trebuit să devină prima prioritate a tuturor senatorilor: “Ziua cea mare a venit! Acum ori niciodată!”.

Ce fac senatorii noştri în schimb? Spală putina unul câte unul până când şedinţa se închide din lipsă de cvorum, înainte de a fi discutată propunerea UDMR-ului. Astfel, ziua a 60-a s-a încheiat şi propunerea s-a aprobat automat. Asta înseamnă aprobare tacită: prinde orbul, scoate-i ochii!

După ÅŸedinţă: “Mă-ta-i mai curvă ca mama!”

Culmea ridicolului a fost atinsă după ce şedinţa s-a închis, când partidele s-au văzut cu sacii în căruţă şi, pentru obiectivul camerei de filmat, au început să se acuze reciproc de orchestrarea manevrei.

Iar papagalul care a condus şedinţa, Meleşcanu, în loc să-şi facă treaba şi să verifice prezenţa ca la şcoală, pentru ca Ţara să-şi poată lua apoi reprezentanţii chiulangii la şuturi, se apucă şi le bate maghiarilor obrazul. Greşit, Gogule: maghiarii şi-au văzut doar interesul – de vină a fost numai prostia şi venalitatea colegilor tăi conaţionali. Pe ei trebuia să îi porcăieşti!

ÃŽn concluzie, mesajul “academic” pe care preÅŸedintele de ÅŸedinţă l-a adresat senatorului maghiar pe care îl mânca în fund este valabil pentru toÅ£i senatorii în egală măsură: “LăsaÅ£i-o jos că măcăne!”.

Test de democraÅ£ie pentru Prostănacu’.

Mare brânză că am scris acest articol de opinie: câinii latră, ursul trece! Sunt atâţia alţii care au făcul la fel, cu mai mult talent poate. Numai că m-am găsit eu, Mihai Tociu, mai cu moţ, şi am adresat Preşedintelui Senatului, adică tovarăşului Mircea-Dan Geoană, trei petiţii, care au fost înregistrate la Parlamentul României cu numerele 85, 86 şi 87 din 15.02.2010.

ÃŽn prima cer să se menÅ£ioneze în comunicatul de presă al Senatului din 10.02.2010 că ÅŸedinÅ£a s-a încheiat într-un mod ruÅŸinos, în a doua cer lista senatorilor chiulangii ÅŸi în a treia cer repetarea “ÅŸedinÅ£ei trădării naÅ£ionale” pentru încălcarea gravă a regulamentului de funcÅ£ionare a Senatului.

Bineînţeles că îmi va răspunde ca sunt un cetăţean dobitoc, dacă încă mai cred în valorile democratice!

Mihai Tociu

Nr. 85/15.02.2010 - Comunicatul de presa al Senatului este mincinos!

Nr. 85/15.02.2010 - Comunicatul de presa al Senatului este mincinos!

Nr. 86/15.02.2010 - Vreau lista cu tradatori!

Nr. 86/15.02.2010 - Vreau lista cu tradatori!

Nr. 87/15.02.2010 - Geoana, anuleaza sedinta, daca ai sange in tine!

Nr. 87/15.02.2010 - Geoana, anuleaza sedinta, daca ai sange in tine!

1 comment

1 Munteanu ION { 05.20.10 at 6:21 am }

Releul web: Universul Romanesc-Vocea Poporului
Adresa web: http://www.universulromanesc.com

Preambul
Proiectul a fost conceput în ideea de a crea un spatiu de schimb informational liber, dedicat tuturor românilor, oriunde-ar fi, compartimentarea permite initierea de legaturi intra-comunitare şi inter-comunitare, reglementarile specifice permit dezbateri pe proiecte urmînd proceduri de acces şi identificare speciale.

Platforma de dialog cetaţenească este destinata studiului, reflectiei, dezbaterilor pe teme de actualitate : istorie, socio-politica, economie, societate, comunitate, inscrierea ca membru implica respectarea eticii stabilite de initiatori.

Initiatori

Grupul fondator este constituit din delegaÅ£ii organizaÅ£iei G.I.N.T.A.(cetaÅ£eni români ce au servit în rîndurile legiunii străine), în colaborare cu “RezistenÅ£a anticomunistă din România” (grupuri reprezentate de Cicerone IONIÅ¢OIU).

Notă : Membrii G.I.N.T.A. nu se identifică nici unei formaţiuni sau mişcări politice actuale.

Obiectivele Generale

Initierea dialogului între diferitele comunitaţi ce reunesc cetăţeni români, în ideea abordării subiectelor ce afectează demnitatea poporului, regrupind : cercetări, studii privind evenimentele marcante ale istoriei ultimului secol, sinteze legate de realitatea românească contemporană, acţiuni cu caracter informativ ce au ca scop declansarea unei dezbateri constructive, în ideea generarii unei reflecţii (de actiune).

Imbogatind pas cu pas spatiul vom permite generatiilor tinere să descopere istoria reală, factorii ce au contribuit la subminarea ţării, la ciuntirea sanctuarului naţional, să identifice momentele cheie ce au bulversat spaţiul românesc în ultimul secol şi realitatea actuală, permitindu-le să decidă viitorul în cunostinţă de cauză.

Platforma forumurilor este deschisa tuturor cetatenilor romani de toate orizonturile sociale si etnice, conceputa in ideea de a oferi un spatiu public de informare cetateneasca necenzurat (nemanipulat) care sa permita regruparea lucrarilor, studiilor , analizelor, investigatiilor privind trecutul, prezentul si viitorul tarii (lucrarile importante vor fi fixate in fiecare sectiune), crearea de nuclee de opinie, etc.

Tinind cont de multi factori sa decis ca inregistrarile pentru a deveni membru, sa poata fi activate direct de catre utilizatorii ce s-au inscris, prin legatura generata automat in cutia postala [email], ansamblul forumurilor nu va fi moderat, mesajele postate vor aparea instantaneu [ moderatorii vor interveni pentru a retrage sau deplasa mesajele indezirabile]
Citeva subforumuri vor fi moderate,[mesajele nu vor aparea decit dupa validare] un anunt va specifica reglementarea impusa.

Forumurile inchise[ specifice fiecarui grup] vor fi gestionate de catre coordonatorii grupului, accesibile pe baza unei invitatii, explicatii detaliate in forumul inchis [accesibil nivelului -02][ Membru confirmat ].

Nivelurile de utilizatori sunt concepute in ideea de a oferi utilitati membrilor ce se vor implica activ, grupurile specifice permit dezvoltarea unor proiecte in incubator [ forum inchis, rezervat doar membrilor grupului], nivelul-01, utilizatorul inregistrat-Nou Venit [cu optiuni limitate], este un nivel tranzitoriu spre celelalte, pentru a avea acces la utilitatile bazice urmati procedurile de acces la nivelul superior [explicate detaliat].

Leave a Comment