Toleranta Zero

PRINDEÅ¢I-I PE “OAMENII MUNCII”!

     Înaintea Congreselor PCR, Scânteia publica pagini întregi de scrisori de încurajare a participanţilor, trimise  de ţăranii de pe ogoare, siderurgiştii din schimbul trei, secţia electrică a uzinei, tapiţerii, filaturistele, ceferiştii, forjorii, ţesătoarele, proiectanţii, chimistele, tractoriştii, învăţătoarele, uteciştii, pionierii şi chiar şi şoimii patriei, cu dinţişorul legat cu aţă de clanţa uşii.

     Când a crăpat CeauÅŸescu, am crezut că am scăpat de această propagandă “comunistă” pentru totdeauna. ÃŽntre timp, am aflat că, pe lângă organizaÅ£iile de partid care făceau scrisori “la comandă”, au existat destui idealiÅŸti ÅŸi lingăi patologici care au scris ÅŸi au trimis astfel de idioÅ£enii, pe care Scânteia le publica cu prioritate: Grigore de la curu’ vacii, Popescu de la sculărie, contabila Maricica, toate semnate cu nume reale.

     Iată că încă nu s-au împlinit 20 de ani ÅŸi “oamenii muncii” reînvie ÅŸi trimit din nou scrisori. Apar aÅŸa, din senin, ÅŸi Å£in cu tot dinadinsul să explice ţării cum e cu democraÅ£ia, fără să-i întrebe nimeni, ÅŸi în final ne îndeamnă patetic să mergem la vot. Culmea ironiei, iată că se găsesc saituri cu pretenÅ£ii care să-i publice, cu toate că până atunci se ocupaseră numai de ÅŸtiri, nicidecum de damblale personale. Miroase a pute, nu?

     Explicaţia este banală: sunt aşa de disperaţi că va bate vântul prin secţiile de votare, încât niciun patron de sait nu-şi mai permite să ţină cu Băsescu, sau Geoană, sau Potârcă, sau cine ştie ce paparudă, ci cu toţii încearcă să mâne populaţia la vot, prin toate mijloacele. Am zis că nu-şi mai permite ca să nu zic că a primit ordin.

     Şi uite aşa, din pupincurism sau din ordin,  saituri de news care până mai ieri ţineau sus coada deontologiei profesionale, au ajuns să facă loc oamenilor muncii şi să-şi recunoască statutul de Scânteia democraţiei.

     Vă propun să identificam aceste dovezi de jigodism politic.

a) Hotnews cu Dan Şelaru încearcă să ne convingă cu argumentul: votând, le facem în ciudă postacilor! Deci, postacii salvează democraţia. Merită statuie, nu?

b) Miruna Căjvăneanu, tot Hotnews, în “Capcana votului alb”, afirmă că ÅŸi-n democraÅ£ie contează numai cei care numără voturile (unde sunt poliÅ£ia, procuratura, jurnaliÅŸtii de investigaÅ£ie, să o facă să recunoscă tot?)  şi lansează bazaconia defetistă că niciodată nu va exista un candidat de care să fim mulÅ£umiÅ£i în majoritate. Deci, hai să votăm ca să ne consolăm!

c) “Colectivul” de la Forumul Hotnews publică scrisoarea lui Pandele, cel cu doi copii, ÅŸi pe o alta, semnată de doi holtei, pe motiv că au fost “trimise spontan de un grup de oameni care lucrează în mediul privat” la firmele A, B ÅŸi C. Extraordinar! Pentru asemenea motive merită să facă înconjurul lumii, nu?

Åži care este argumentul suprem al “grupului” de doi oameni pentru a ne convinge să mergem la vot? Å¢ineÅ£i-vă bine: “Să le facem o surpriză celor care au mizat că nu ne vom arăta la urne”! Adică să ne Å£inem de ÅŸotii! Cine sunt cei pe care să-i surprindem, nu ne spun. Păcat că nu le-a dat prin minte să mintă că este vorba despre politicieni ÅŸi că un ÅŸoc le-ar produce infarct, că ar fi votat peste 90%!

d) Daniela SoroÅŸ, de la Romanian Global News, scoate vioara ÅŸi o bagă p-aia cu “Sângele tinerilor”. Dragă Daniela, dacă ne ceri să avem respect pentru “Sângele tinerilor”, păi ar trebui să ne îndemni să-i votăm pe politicieni cu toporul, nu cu ÅŸtampila!

Următorii pe listă?

8 comments

1 Baboo { 11.22.09 at 2:01 am }

,,idealiÅŸti ÅŸi lingăi patologici care au scris ÅŸi au trimis astfel de idioÅ£enii,pe care Scânteia le publica cu prioritate: Grigore de la curu’ vacii, Popescu de la sculărie, contabila Maricica, toate semnate cu nume reale.”

Despre idealiÅŸti aÅŸ propune ca să fie retraÅŸi din citatul de mai sus. A aveaun ideal, face parte din fiinÅ£a umană. Poate fi plătit orice preÅ£ pentru el aÅŸa cum Prometeu urca piatra de fiecare dată. Este o chestie intimă, pe care nu ar trebui să o încălcăm, fiind în spiritul democraÅ£iei de azi ÅŸi de totdeauna. Åži pentru că veni vorba de ei, am auzit unii dintre aceÅŸti idealiÅŸti care au crezut în doctrina ,,aia”, ÅŸi care s-au exprimat în cercuri intime: ,,Ce-am clocit ÅŸi ce-a ieÅŸit”. ÃŽnsă ceva este în neregulă cu idealul care este făcut public, te baÅ£i cu pumnul în piept pentru el, ÅŸi vrei să-l impui ÅŸi altora.

Părerea mea este ca,indiferent de gradul de cultură, acestia aveau dreptul la opinie. Democratic. Tocmai de aceea se făcea votul universal, fară deosebire dintre sexe, că era mai democratic decât la greci.

Desigur trebuie menţionat aici, făra a face câtuşi de puţin lobby regimului comunist, că în România ( pe vremea când se scria Romînia, sau romînesc) dreptul de vot universal a fost dat şi femeilor. În momentul de faţă femeile au drept de vot în Anglia? NU.

Revennons a nos muttons!. Dar aceasta opinie a lor, acelor de mai sus, proprie si personala nu putea fi publicata, aÅŸa cum nu putea fi publicata nici opinia reală a celor care scriau. Pentru ca in documentele de partid era o democretie care i-ar fi facut invidiosi până ÅŸi pe greci. Åži pentru că opinia lor trebuia sa poarte un nume … a trebuit sa se numeasca ,,Scânteia’. Asta disciplina de partid, nu cea de azi unde toÅ£i lingăii (mă rog, pupincuriÅŸtii )s-au despărÅ£it ÅŸi nu mai pot fi controlaÅ£i. Ideea este ca lingaii de atunci l-au săpat pe Ä‚LA, iar ,,spiritul” lor a dăinuit ÅŸi s-a transformat în pupincuriiÅŸtii de azi care au găsit mai multe ,,obiecte ale muncii” decât atunci. Trebuia să fii ,,autorizat ” ca să poÅ£i deveni lingău. Azi, pentru a deveni pupincurist e mai uÅŸor.
Mdaaaa… se pare c m-am aprins ÅŸi am ajuns la concluzia că trebuie să scriu ÅŸi eu ceva pe această temă.
Sal’tare

PS: Să vot(m)aţi cum trebuie!

2 admin { 11.22.09 at 9:12 am }

Tot eu am mai prins unul: Marian Dinu, pe care tot Hotnews îl publică. http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6537485-votez-nu-pentru-usor-pentru-greu.htm
Tânărul, încă puternic marcat de aselenizare, ne explică că “democraÅ£ia înseamnă să îţi învingi greaÅ£a” ÅŸi că “necesită un efort intelectual… să încerci să găseÅŸti o raÅ£iune pentru votul tău”.
Marinică încă nu a aflat că pentru greaţă s-a inventat emetiralul ÅŸi că raÅ£iunea ar trebui să fie un proces continuu, nu unul activat sporadic prin efort intelectual. Marinică încă nu s-a prins că ce a spus JFK despre programul spaÅ£ial american se numeÅŸte populism ÅŸi că partidele îl denumesc “bizon”!

3 admin { 11.23.09 at 1:02 am }

Uite înca unul: Magda BaraÅŸcu, reporter Hotnews, ne vorbeÅŸte cu admiraÅ£ie patriotică despre un tânăr a cărui privire scrutează la orizont viitorul de aur al omenirii, democraÅ£ia. “Trebuie să votez. Este dreptul meu democratic…” – scrâşneÅŸte acesta, în timp ce pumnii i se strâng până ce unghiile îi străpung carnea.
Tot acum mai aflăm că avem ÅŸi noi, românii, o Roza Luxemburg a noastră: patisera Alina Dumitru, care atenÅ£ionează clasa exploatatoare că în 22 “sunt alegeri importante pentru România”, apoi opreÅŸte lucrul în ziua de vot ÅŸi merge 20 km până la Viena. Ce sacrificiu! Câtă determinare! Dar asta nu e nimic pe lângă faptul că l-a convins pe soÅ£ul ei, austriac, sa-ÅŸi schimbe numele în Dumitru!
Pe lîngă aceşti eroi, dra. Magda ne prezintă şi un caz marginal: un student decadent, cu spirit de frondă, caracteristic vârstei, o dovadă vie că trebuiesc suplimentate cursurile de democraţie de la şcoală, începând cu clasa întâi.
O afinitate suspectă o face pe “jurnalistă” să-ÅŸi încheie articolul cu informaÅ£ia că în 22 noiembrie au fost alegeri ÅŸi în Punjab, iar unii punjabezi au preferat să-ÅŸi exprime prin cântece în metroul vienez dezamăgirea că favoritul lor, Mr. Cioabă, nu a candidat. O pată de culoare…
http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-6542666-tanar-roman-viena-chiar-daca-nu-reprezinta-niciunul-din-personajele-care-candideaza-pentru-postul-presedinte-romaniei-trebuit-votez.htm

4 admin { 11.23.09 at 3:13 pm }

Am găsit ÅŸi un italian cu limba catifelată, numai bună pentru adresat mulÅ£umiri pentru “seriozitate ÅŸi implicare”: profesore… Falsone, il presidente asociaÅ£ion rrom-romeno-italiano!
Cum îi ajută el ÅŸi asociaÅ£ia sa pe “românii” din Italia, este treaba lor, dar când umpli lumea cu dezamăgirea că nu Å£i s-au prezentat “beneficiarii” la vot, devine treaba noastră.
Greu de crezut că broscarul poate explica de ce organizaţia sa a început să se ocupe cu îndemnuri la votare, atâta timp cât refuzul de a vota este o opţiune legală şi justificabilă moral.
Deocamdată nu l-a întrebat nimeni, aşa cum tot nimeni nu l-a întrebat nici ce hram poartă, pentru că nu a fluierat în biserică. Acum a făcut-o!
http://www.comunicatemedia.ro/detalii_comunicat.php?id=31287

5 C. Lularu { 11.24.09 at 11:40 pm }

“ÃŽn momentul de faţă femeile au drept de vot în Anglia? NU.” zice comentatorul Baboo, si mai baga si majuscule pentru ca, nu-i asa?, daca e enormitate inseamna ca se scrie cu litere mari.

Mai Baboo, nu stiu de cind dateaza comentariul tau, dar in Anglia femeile voteaza inca din 1928. In Romania, votul universal s-a instituit in ’46, iar sistemul de ortografie cu “Rominia/rominesc” s-a introdus abia in 1953. Pe scurt, mai citeste!

6 neuronos { 12.01.09 at 10:43 am }

am putea vota cu “bata ce se indreapta spre moalele capului”

7 admin { 12.05.09 at 11:13 am }

Åži ziarul RING îşi etalează celula de activiÅŸti democraÅ£i: Christian Levand – redactor ÅŸef adjunct, Vlad Manolache – un redactor oarecare ÅŸi Daniela Arnăutu, ÅŸeful secÅ£iei Social. Primii doi încă mai cred că cititorii sunt “mase” ÅŸi încearcă să le educe: “Å¢ineÅ£i minte, votul nu este un sentiment, ci un contract cu alesul vostru”!, iar d-na Daniela este patrioata platinată care se adresează din calitatea de “noi, românii”.
După 20 de ani, era şi timpul ca cineva să-i întreacă pe comunişti la gogomănii.

8 daniela { 03.10.10 at 8:58 am }

Draga admin…patrioata platinata nu e si imbecila…dupa 2 facultati e aberant sa primesc aprecieri de la “no name, nonumber”. nu stiu ce vrei sa insinuezi si nu sunt sigura nici ca neuronul tau a procesat informatia… gogomaniile sunt in mintea ta obosita….nu ai citi tu in toata viata ta cat a scris Levant… tine/ti frustrariel in frau si ia Xanax cand te trece nevoia sa/ti dai cu parerea…mult succes si, by the way,,,psihiatrul tau ce zice?

Leave a Comment